23 januari Hommage aan Lennart Nijgh

Lennart Nijgh

Lennart Nijgh, als de naam je niets zegt, dan zeggen de liedjes je vast wel wat. Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President.

Vijftien jaar na zijn dood wordt een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft met een groots eerbetoon herdacht. Een tip van de sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh. 23 januari, Koninklijke Schouwburg, Den Haag. 20.15 uur.

Veel nummers van Lennart Nijgh zijn in ons collectieve geheugen gegrift, hij was een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft. 15 jaar na zijn dood wordt deze fantastische tekstschrijver herdacht met een groots eerbetoon.
Een tip van de sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen! Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig museum zijn onlangs onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien.

Frits Spits in Het Taalteam op Radio1, 29 november 2017
“Mooie avond, kan ik iedereen aanraden”

De Volkskrant, 4 december 2017 ★★★
“Een tip van de sluier is muzikaal fantastisch”

Haarlems Dagblad, 30 november 2017
“Kleurrijke ode aan Lennaert Nijgh”

cabaret.nl 29 november 2017★★★★
“Lennaert Nijgh: Nog altijd springlevend.”

theaterparadijs.nl 26 november 2017★★★★
Lennaert Nijgh theaterconcert: Persoonlijk, klein en kwetsbaar

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.