3. Wat is er terecht gekomen van The Voice winnaars?

Zit u ook altijd zo te genieten van The Voice of Holland of van andere muziekprogramma’s met onbekende Nederlandse talenten? en omdraaiende stoelen. Dit keer gaan we naar 2012, met Leona Philippo en Johannes Rypma.

In de derde aflevering van deze serie blikken we terug op The Voice van 2012, met Winnaar Leona Philippo en runner up Johannes Rypma. Wat is er van deze twee terecht gekomen? En hoe zat het met de jury?

De jury bleef bijna hetzelfde als de vorige keer, behalve dat Angela Groothuis plaatsmaakte voor Trijntje Oosterhuis. Roel van Velzen, Nick & Simon en Marco Borsato zaten de vorige keer ook in de jury.

Winnaar Leona Philippo heeft door haar deelname aan The Voice een extra boost gekregen voor wat betreft haar carriere. Behalve dat ze zangkwaliteiten heeft schrijft ze ook liedjes en speelt ze als actrice. In alles is te merken dat ze een conservatoriumopleiding heeft gevolgd. Binnen 7 seconden draaiden er al juryleden bij haar optreden in The Voice en na 37 seconden was de hele jury omgedraaid. Het begon al veelbelovend, kijk maar even mee.

 

In 2001 speelde ze al de hoofdril Aida in de musical van Joop van den Ende. Ook zong ze al met Candy Dulfer en Total Touch en had ze een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso-concert van Lionel Richie. In 2016 won ze de dirigeerwedstrijd van het televisieprogramma Maestro, en nadien wilde ze wel vaker gaan dirigeren en dat deed ze vanaf die tijd ook in haar eigen nieuwe show.

Johannes Rypma eindigde op de tweede plaats achter Leona Philippo na een aarzelende start, bij zijn Blind Auditions drukten alleen Nick en Simon maar hij bracht het toch glansrijk tot de finales. Johannes Rypma maakte daarna carriere als fotomodel. En hij voegde zich in 2015 bij zijn coverband The Bounty Hunters waarmee hij een avondvullende show kan neerzetten en al een paar singles heeft uitgebracht. Vooral heel populair in Friesland, waar hij af en toe ook de Friese taal hanteert. Hier een kleine indruk wat The Bounty Hunters te bieden hebben.

Lekkere muziek dus, hier komt er nog eentje

 

Wil jij ook beter leren zingen? Wellicht is dan deze online zangcursus iets voor je.

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.