Andrew Lloyd Webber 45 jaar succesvol musicalmaker

De 70 jarige componist Andrew Lloyd Webber staat in Nederland weer even helemaal in de belangstelling dankzij de komst van Rockopera Jesus Christ Superstar naar Amsterdam. Met deze Rockopera brak hij door als componist. Het stuk werd overal ter wereld in theaters opgevoerd en het is in 1973 zelfs verfilmd. Wie is deze man die al 45 jaar lang succesvol musicals maakt?

 

Mocht je de tijd hebben, de komende 1,5 uur zou je kunnen genieten van Jesus Christ Superstar via een film die ik op youtube vond.

Zijn andere project is minstens zo bekend, de musical Evita in 1978. Tim Rice, die nu in Amsterdam de figuur Jezus vertegenwoordigt speelde in deze musical ook een hoofdrol. En deze productie is eveneens gefilmd, met Madonna in de hoofdrol. We kennen de muziek allemaal, Don’t cry for me Argentina.

En daarna nog een paar hoogtepunten zoals de musical Cats, Phantom of the Opera, The Wizzard of Oz en School of Rick (2015).

Andrew had zijn talenten niet van een vreemde, zijn vader was ook een beroemd componist en zijn moeder een muzieklerares.
Hij is in 1992 geridderd door Koningin Elizabeth en hij ontving de titel Baron.

Je kunt meer over hem lezen op zijn eigen website.

Home

En wil je informatie over Jesus Christ Superstar in Amsterdam? Klik hier. Er zijn tickets in de aanbieding, dus hij is nog niet uitverkocht.

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.