Gitaarfabrikant Gibson in ernstige problemen

Het gaat goed met je business en je vindt dat je wel kunt uitbreiden en moderniseren. Dus stop je veel geld in nieuwe ontwikkelingen. Soms loopt dat goed, maar bij gitaarfabrikant Gibson gaat het falikant fout. De audiodivisie die werd overgenomen van Philips stond waarschijnlijk niet voor nop in de etalage… Soms is expansiedrift niet echt zaligmakend

Wie speelde in de muziekwereld niet met een Gibson? Het wordt denk ik flink zoeken. De meeste topgitaristen zoals BB King, Eric Clapton of Chuck Berry, de Beatles, kortom, zonder Gibson geen muziekindustrie. De gitaarbouwer die al 124 jaar alle crisissen heeft overleefd staat er nu bijzonder slecht voor. Voor 23 juli moet een half miljard gevonden worden om de schulden af te lossen. Overigens gaat het met de gitaartak nog steeds goed en wordt er winst gemaakt.

Faillisementsbescherming

Of het faillissement echt doorgaat is nog niet bekend, er schijnt een Amerikaanse wet te zijn die dit soort bedrijven min of meer beschermen tegen een faillissement, kan er winst worden gemaakt in deze zaak door tijdwinst? Wie zal het zeggen. Het zal in ieder geval zonde zijn als aan deze gitaar fabricage een eind zou komen, want onbetwist blijft het een van de beste producten op gitaargebied.

IN 1 vandaag dinsdag 8 mei een mooie reportage.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/legendarische-gitaarbouwer-gibson-bijna-failliet-is-de-laatste-noot-gespeeld/

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.