Paradiso viert 50-jarig jubileum

AMSTERDAM – Het Cultureel Centrum Paradiso bestaat eind van deze maand 50 jaar en dat wordt gevierd met een weekend vol evenementen. Paradiso wordt niet voor niets de poptempel genoemd, oorspronkelijk is dit gebouw gemaakt voor een kerkgenootschap. 

Paradiso werd in 1968 een cultureel jongerencentrum Paradiso, gehuisvest in een leegstaande kerk van de Vrije Gemeente. Vanaf dat moment groeide dit centrum uit tot een nationaal en internationaal bekend centrum. Een aantal zaken waren erg gunstig, zoals de ligging nabij het uitgaanscentrum Leidseplein en de rumtelijke indeling.

PARADI50
Zaterdag 31 maart  in Paradiso Zaal open 20:00 tot 07:00, Aanvang 20:00
Op 30 maart bestaat het poppodium in Amsterdam vijftig jaar en dat wordt gevierd met een weekend lang mooie programma’s tijdens het PARADI50 verjaardagsweekend op 29, 30 en 31 maart met drie uiteenlopende programma’s.

Op zaterdag 31 maart neemt Paradiso je mee op een magische trip door de muzikale geschiedenis van het nachtleven van Paradiso, gesteund door vrienden van het podium zoals het Amsterdamse Ballongezelschap, Eddy de Clercq’s legendarische Pep Club, de confetti-madness van OHAF, Welcome to the Future en VIP Club. De trip begint met een bezoek aan de hippietijd en gaat door via de punkjaren en reggae naar de houserevolutie, waarna het eindigt met een chillout-ontbijt bij zonsopkomst. Om 21.30 uur vindt de boekpresentatie plaats van het boek ‘Paradiso 50 jaar – in vijftig legendarische concerten’ van journaliste Hester Carvalho.

Meer info & tickets: www.paradi.so/PARADI50-31maart

Clubnacht: 50 Jaar Paradiso met o.a. Eddy de Clercq, Quazar, OHAF, Dimitri & Shinedoe

Op zaterdag 31 maart begint rond middernacht het zeer uiteenlopende- en bonte nachtprogramma ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Paradiso. Zo brengt het Amsterdams Ballongezelschap een eigengereide ode aan onze wereldberoemde poptempel met onder andere een Volle Maanceremonie en een lofzang op Paradiso. Vervolgens neemt het Oud Hollandsch Acid Feest het stokje over met hun kenmerkende manier van feestvieren onder leiding van drie godfathers uit de beginperiode van de Nederlandse dance scene: Paul Jay, Joost van Bellen & Dimitri. Dat wordt confetti vegen! Inmiddels is Welcome to the Future uitgegroeid tot één van ‘s Neerlands belangrijkste elektronische muziekfestivals, haar roots liggen echter in Paradiso waar WTTF ooit begon als ‘onschuldige’ clubavond. Nederlands eerste elektronische muziekband Quazar zal onder leiding van Gert van Veen in vol ornaat op het podium staan. Tot slot de eer aan, nog een langlopend succesnummer van Paradiso, de VIP club, de nacht tot mooi einde te laten brengen door Vip club coryfeeën JP en Shinedoe waarna we tegen het krieken van de dag met zijn allen aan tafel gaan voor een onconventioneel Paasontbijt.

Alle genoemde tijden onder voorbehoud. Voor dit programma geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Bekijk het evenement op Facebook

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.