Paul Simon komt naar Nederland

ZIGGODOME –  The Sound of Silence… wie kent het niet. Zanger Paul Simon is een muzikaal genie die vele grenzen verkend heeft. Hij is nu wellicht bezig aan zijn laatste grote toer en as vrijdag begint de kaartverkoop voor een optreden in Ziggodome. Ik denk dat het snel is uitverkocht, dus wil je dit laatste concert van hem meemaken… zet er dan de wekker voor. Voor zes tientjes heb je al de avond van je leven. En dat is weer een tientje duurder dan in 2016, toen hij ook al wellicht zijn laatste toer maakte.

In 2016 was Simon voor het laatst te zien toen hij met zijn dertiende soloalbum Stranger to Stranger langskwam in de Amsterdamse concertzaal. De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start op vrijdag 9 februari.

De legendarische songwriter, artiest en performer Paul Simon, begint aan zijn afscheidsconcert op 16 mei in Rogers Arena, Vancouver, British Columbia, Canada. Homeward Bound – The Farewell Tour omvat shows in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa, waarbij Simon en zijn band een verbluffend, carrière-repertoire brengt van tijdloze hits en klassieke liedjes die al generaties lang de populaire cultuur hebben beïnvloed.

Tickets voor Paul Simon’s Homeward Bound – The Farewell Tour zullen te koop zijn vanaf 8 februari om 9.00 uur in Europa en 9 februari om 10.00 uur in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De volledige reisroute staat op zijn eigen website vermeld. Ga naar PaulSimon.com voor ticketinformatie wanneer deze beschikbaar komt. Volgens Simon is de Homeward Bound tour een passend hoogtepunt van zijn uitvoerende carrière die begon in de vroege jaren zestig en samenviel met zijn artistieke reis als een songwriter en een artiest tot op de dag van vandaag.

Hij zei over deze afscheidsreis: “Ik heb me vaak afgevraagd hoe het zou zijn om het punt te bereiken waarop ik zou overwegen om mijn uitvoeringscarrière tot een natuurlijk einde te brengen. Nu weet ik het: het voelt een beetje verontrustend, een aanraking opwindend en een beetje een opluchting. Ik hou van muziek maken, mijn stem is nog steeds sterk en mijn band is een hechte, buitengewone groep getalenteerde muzikanten. Ik denk constant aan muziek. Ik ben heel dankbaar voor een bevredigende carrière en natuurlijk vooral voor het publiek dat iets in mijn muziek heeft gehoord dat hun harten heeft geraakt. “

Na het creëren van een onderscheidend en geliefd oeuvre met 13 studioalbums plus vijf studioalbums als de helft van Simon & Garfunkel, is Paul Simon de ontvanger van 16 Grammy Awards, waarvan drie – Bridge over Troubled Water, Still Crazy after All These Jaren, en Graceland – waren de titels van het Album van het Jaar. In 2003 ontving hij een Grammy Lifetime Achievement Award voor zijn werk in Simon & Garfunkel en heeft hij wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht.

Tijdens zijn ongeëvenaarde carrière heeft Simon alleen al in de Verenigde Staten 29 Top 40-singles behaald, waarvan er 14 de Top 10 of hoger bereikten, waaronder ’50 manieren om je geliefde te verlaten’ (die nummer 1 bereikte), ‘Kodachrome’, ‘Loves Me Like A Rock, “” Mother and Child Reunion “,” Late In The Evening “,” You Can Call Me Al “en vele anderen. Met Simon & Garfunkel schreef en speelde hij de # 1-singles, “The Sound of Silence,” “Mrs. Robinson, “” Bridge Over Troubled Water, “en talloze andere tijdloze hits.

Paul Simon is lid van de Songwriters Hall of Fame en is ingewijd in de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, zowel als lid van Simon & Garfunkel als soloartiest. Simon ontving in 2002 het Kennedy Center Honours en werd in 2006 uitgeroepen tot een van de 100 People Who Shape Our World van Time Magazine. In 2007 ontving Simon de openingsbibliotheek van Congress Gershwin Prize for Popular Song, waarin de diepgaande erkenning wordt erkend en positief effect van populaire muziek op de cultuur van de wereld. Hij werd verkozen tot de Amerikaanse Academie van Kunsten en Wetenschappen in 2011. En in 2012 werd hij samen met de klassieke cellist Yo-Yo Ma de ontvanger van de prestigieuze Polar Music Prize genoemd.

Simon’s filantropische werk omvat de mede-oprichting van het Children’s Health Fund (CHF), dat 53 mobiele medische eenheden doneert en staf die gezondheidszorg bieden aan kinderen met een laag inkomen en hun gezinnen in stedelijke en landelijke locaties in de Verenigde Staten. Sinds de start in 1987 heeft CHF meer dan 3 miljoen arts / patiëntbezoeken afgelegd.

Gedurende zijn loopbaan heeft Simon ook miljoenen dollars ingezameld voor waardige doelen die zo uiteenlopend zijn als Autism Speaks, The Nature Conservancy, CURE, Tibet House en de E.O. Project Halfbloed van de Wilson Biodiversity Foundation, dat zich inzet voor het stoppen van de soort-uitstervingscrisis door de helft van de landen en oceanen van de planeet te beschermen.

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.