Sandra Reemer laat iets moois na: De Tijd

Sandra Reemer, de zangeres die in juni 2017  op 66 jarige leeftijd overleed heeft in de weken voor haar overlijden dit prachtige lied opgenomen.

thesinglesSandra & Andres In de periode dat Sandra al als jonge soliste In de jaren 70 kreeg zijn bekendheid met het duo Sandra en Andres. Daarna was ze te zien op het Eurovisiesongfestival, in 1964 en 1972, en in 1983 deed ze mee als achtergrondzangeres. Haar hit Colerado werd in zeven landen een top 5 hit.

 Vanaf 1975 ging Sandra solo. In de jaren tachtig zagen we haar meer als presentatrice op de televisie o.a. met het programma Sterrenslag. Zij is bij de meeste mensen in het geheugen blijven hangen als assistenten van Jos Brink in Wedden dat… waar hij haar liefkozend Kroepoekje noemde… zou nu niet meer kunnen denk ik met al die overgevoeligheden. Met Jos Brink werd Wedden Dat in 2005 nog een keer groots herhaald, een miljoenenpubliek zat weer aan de buis gekluisterd toen beiden hun kunstje nog eens dunnetjes overdeden om donateurs voor het Liliane Fonds te werven.

Reemer bleef optreden tijdens grote gala’s zoals voor het Amsterdam Diner, Gay Pride en Manhattan aan de Maas en verder allerlei initiatieven.

plboek7bIn 2008 richtte zij de SRF op, de Sandra Reemer Foundation. Hiermee ondersteunde zij kinderen in ontwikkelingslanden om scholing te krijgen. Door de gerichte steun hervinden deze kinderen hun eigenwaarde, waarna ze in staat worden gesteld om aan hun toekomst te werken. Kim Lian van der Meij was ambassadrice van de foundation. In 2013 heeft zij de foundation moeten stoppen. Door de financiële steun heeft SRF meer dan 500 kinderen in Indonesië, verschillende landen in Afrika en Guatemala kunnen helpen.

In 2010 organiseerde Reemer een tentoonstelling in het Amsterdamse Lloyd Hotel over de historie van de Nederlandse Songfestivaljurken.

Begin 2017 was Reemer nog te zien in de zes afleveringen lange MAX-realitysoap Gouden Jaren: Indonesië, gebaseerd op het Britse programma The Real Marigold Hotel.[6]

Ziekte en overlijden

Begin 2017 werd borstkanker bij Reemer geconstateerd.[7] Op 6 juni 2017 overleed zij op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen hiervan in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.[8 

Bron: Wikipedia en Facebook Gerard de Vree.

Sandra Reemer - She's The One
Sandra Reemer - She's The One
Score 3.7 van 5 sterren.
€24,99
1 - 2 dagen
Gratis verzending
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sandra Reemer - The Very Best Of (Diamond Star Collection)
Sandra Reemer - The Very Best Of (Diamond Star Collection)
Score 5.0 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Good For Gold
Good For Gold
€17,95
2 - 3 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sandra Reemer ‎– Unforgettable
Sandra Reemer ‎– Unforgettable
€24,99
1 - 2 dagen
Gratis verzending
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.