Serie: wat is er terecht gekomen van The Voice winnaars?

Zit u ook altijd zo te genieten van The Voice of Holland of van andere muziekprogramma’s met onbekende Nederlandse talenten? Vooral The Voice heeft vanaf het begin mijn hart gestolen dankzij die omdraaiende stoelen. De juryleden zitten met hun rug naar de zangers en zangeressen, waardoor ze uitsluiten met hun oren beoordelen of er goed zangtalent is. Zo wordt dus niet beoordeeld op je uiterlijk.

En wereldwijd blijkt het een enorme hit. In meer dan 100 landen kun je dit programma met omdraaiende stoel zien.
In 2010 werd de allereerste Voice uitgezonden door RTL4. In de jury zaten Angela Groothuizen, Jeroen van der Boom, Nick en Simon in een dubbele stoel en Roel van Velzen, waarvan weg nu weten dat hij degene was die dit concept bedacht. De presentatie werd verzorgd door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk, die nu nog steeds aan het programma meewerken. Inmiddels is de jury compleet veranderd.
Na de Blind auditions volgt The Battle, waarbij de kandidaten in een echte boxring met 2 of 3 personen tegelijk een lied zingen. Uiteindelijk mag elk jurylid 6 kandidaten overhouden die meemogen naar de liveshows.

De allereerste Voice werd gewonnen door rauwdouwer Ben Saunders, de man met de vele tattoes. Bekijk hier het optreden van Ben Saunders met : “If You Don’t Know Me By Now”.

Ben Saunders heeft niet zo lang van het succes kunnen genieten. Na wat jaren kwam hij in het nieuws vanwege geweldadigheid. Zijn laatste single kwam alweer 4 jaar geleden uit, in 2014. Inmiddels verdient hij zijn brood weer met tatoëren. Momenteel doet zijn stiefdochter Nikia Engels-Saunders mee met The Voice kids.

Runner up Pearl Joan Jozefzoon heeft meer succes en is nog veelvuldig aan het optreden. Zij viel op dankzij haar loepzuivere stem en professioneel optreden. Maar liefst vier keer stond ze met Nick & Simon in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso. Ook won ze het tv-programma Van Popster tot Operaster.

In 2013 bracht Pearl haar debuutalbum The Time is Now uit, waarin je zowel pop als klassieke songs kunt horen, opgenomen met groot orkest in de beroemde Galaxy Studio’s in België. In 2014 stond Pearl in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheüs Passion, samen met Jan Roth. Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. In maart 2015 stond Pearl opnieuw in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheus Passion.
Begin 2016 brengt ze haar EP ‘Forward’ uit, een pop/country plaat met zelf geschreven nummers. De EP wordt zeer positief ontvangen door de pers.
Eind 2017 verschijnt het kerstalbum ‘Het Licht komt eraan’. Pearl is al van jongs af aan fan van kerst, en heeft de laatste jaren ontzettend veel kerstoptredens.

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.