Word jij het nieuwe zangtalent van The Voice?

Bijna 2.2 miljoen kijkers zitten wekelijks op vrijdagavond gekluisterd aan de buis. The Voice is een razend populair programma dat op dat moment wordt uitgezonden. Een mooie uitvinding van Roel van Velzen die brainstormde over het idee om een kandidaat zanger of zangeres nog even uit het gezichtsveld te houden van de jury, zodat puur op gehoor kan worden geoordeeld of de stem goed is. Geen afleiding door een prachtig lijf, leuke kleding, of afkraken op iemands uiterlijk.
Inmiddels is dit idee als een virus verspreid over de hele wereld, tot aan Australie aan toe. Wat is het succes van The Voice? Natuurlijk is dat het blind beoordelen van de kandidaten, ongeacht hoe ze er uit zien. Het zou een kans lijken voor de buitenbeentjes, de dikkertjes, de lelijke eendjes, toch zie je eerder ongekend mooie exemplaren voorbij komen. Maar de vooroordelen zijn in ieder geval weg.

Om een voorbeeld te geven. Wie herinnert zich nog der reactie van Angela Groothuizen van de X Factor toen zij een beetje pafferige jonge zanger het podium op zag komen en Gordon naast haar in de jury toevertrouwde: “ik maak me hier een beetje zorgen over”. De monden vielen open van verbazing toen deze jongen ging zingen en niemand had nog zorgen om deze kandidaat. Nic Nicolai heeft het sindsdien helemaal gemaakt in de artiestenwereld. En won de X Factor. Daarna ging het als een raket met zijn zangcarriere. Kijk maar naar het volgende filmpje.

 

 

Ook al zo’n kijkcijferkanon, dat begon met het ongegeneerd afkraken van veel kandidaten die zich hadden gemeld om ontdekt te worden. Heel Nederland genoot van de krengerigheid van Idols jurylid Jerney Kaagman. Sinds begin van de 21e eeuw zijn er aardig wat van die talentenshows op de buis geweest, allemaal met een eigen karakter. En half Nederland meldde zich in de hoop beroemd te worden. En bij Hollands Got Talent, waar Gordon als jurylid vaak de show stal. Genieten van die man.

 

 

Terug naar The Voice, met die omdraaiende stoelen. Inmiddels is het niet meer alleen een Nederlandse aangelegenheid, maar overal ter wereld zie je deze programma’s met de meest uiteenlopende juryleden. Via Youtube kun je aardig bijblijven en er zijn genoeg mensen met een eigen kanaal die dan weer samenstellingen laten zien van speciale afleveringen, de meest emotionele, de grappigste, de meest onverwachte momenten, het gedrag van de jury onder het vergrootglas, kortom er is nogal wat om te doen. Heerlijk die muziekprogramma’s. En wat er ook gebeurt in die programma’s, via twitter wordt er nog eens flink commentaar gegeven op alle beslissingen, uitspraken enz. In Nederland doet Anouk het fantastisch, recht  voor zijn raap. Alleen al om dat gedrag van haar niet te missen stemmen veel mensen af op The Voice.

Hoe later in de reeks uitzendingen, hoe langer de juryleden er over doen om te drukken. Immers, ze hebben allemaal al aardig wat kandidaten goedgekeurd, die vervolgens aangaven dat ze graag door een van de vier juryleden wilden worden gecoached. De balboekjes zijn aardig gevuld. En dat maakt het voor zowel de kandidaten, de meegenomen familieleden als de kijkers natuurlijk extra spannend. De kandidaat merkt dat er nog geen stoel is gedraaid. Moet er dan nog even flink worden uitgehaald, moet de voorgenomen versie van zo’n song dan nog even worden gewijzigd met een eigen verzonnen riedeltje, moet er even een octaaf hoger gezongen worden, je ziet soms de spanningen op de gezichten van de kandidaten. Martijn Krabbé en Wendy die hun werk doen in de begeleiding van de kandidaten achter de schermen juichen net zo hard mee, of smeken buiten gehoorsafstand van de jury om om te draaien, of het gespeeld is of dat het gemeend is, laten we in het midden. Hier zo’n voorbeeld van een opera achtige zangeres, alleen Ali draait, maar dan precies op het laatste moment.

 

 

En vaak merk je dan ook als er iemand is gedraaid dat de zenuwen een beetje verdwijnen. Er wordt losser gezongen, vaak ook een beetje slordiger, of juist een heel stuk beter. Iedereen reageert er anders op, op die omgedraaide stoelen. En als dan niemand gedraaid heeft, hoe reageert de zanger of zangeres dan. Teleurgesteld, flink, emotioneel? Vooral die emoties doen het natuurlijk goed, iemand die helemaal in tranen is, vaak de meegenomen familieleden ook. Het volgende filmpje is een voorbeeld waarbij in de eerste paar seconden alle vier de juryleden draaiden.

 

Ook bij Charlies Luske was dit het geval. Klik op deze link om van dat bewuste filmpje te genieten.  https://www.youtube.com/watch?v=Rw_5hXuvLc4

 

De Battles


Is de spanning weg als het draaien van de stoelen voorbij is en The Battles beginnen? Nee helemaal niet. Wat is dat prachtig dat al die jonge talenten die “door” zijn een begeleiding krijgen van een prof. Wat is de lichaamstaal, beleef je het lied wat je zingt? Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen een mooie stem. Bij The Voice mag je meegenieten van die coaching. Er valt genoeg te zien voordat de mensen het podium betreden. En mocht je zelf ambities hebben om ooit eens op het podium van The Voice te staan, dan kun je daar heel wat van leren. Nog meer voor de spiegel staan zingen. Natuurlijk vind jouw familie je fantastisch, maar als er maar een bij zit die zegt… he joh, mooie stem, maar dat kun je beter, dan ga je ook beter je best doen.
The Battles. Genadeloos soms. Stemmen die ongeveer gelijk zijn worden bij elkaar gezet en dan moet je een liedje instuderen. Voor de kijkers wordt het heel moeilijk om daar de goede tussenuit te pikken, het klinkt soms gelijk. Of je ziet het meteen. The Battles lijkt me voor de juryleden ook ontzettend moeilijk om te beoordelen. Soms is het kiezen tussen 2 goeden, en dan merk je in sommige gevallen dat de jury ook weer voor de looks gaat. Wat dus in de eerste afleveringen niet kon omdat ze met de rug naar de zangtalenten zitten.
Ja, inderdaad, mijn vrijdagavond kan niet meer stuk, en heb ik iets anders, sowieso worden de programma’s opgenomen voor het geval dat ik verhinderd ben om te kijken. Genieten van de spanning, van het zangtalent, het divagedrag van de juryleden, heerlijk. En dan kun je ook nog eens naast het tv kijken genieten van de Redroom, want ook digitaal is het programma aanwezig. Terecht dat er dus 2,2 miljoen mensen kijken naar deze show. En wie weet zitten er tussen al die kijkers ook weer de zangtalenten van morgen.

 

Wil jij ook zangtalent van morgen worden? 

Zing jij ook altijd graag in de badkamer en voor de spiegel en wil je ook een prachtige zangstem creëren? Mooi zingen is echt aan te leren. Ook als je absoluut geen ervaring hebt. In een online training van 20 weken kun je je vrienden en familie verrassen met je unieke zangstem. Dit alles volgens de succesvolle Complete Vocal Technique methode.

Deze methode bestaat uit lesmateriaal en 20 video’s van hoge kwaliteit die je op elk gewenst apparaat kunt bekijken. Stap voor stap worden alle aspecten van het leren zingen benaderd. Het begint met een goede basis, daarna de verschillende zangtechnieken en daarnaast veel handige tips. De cursus is samengesteld door Mirjam van der Beek,  afgestudeerd als Vakspecialist Muziek in het Basisonderwijs, een vooropleiding aan de Nederlandse Musical Ensemble Academie,  cursus Muziektheorie, studiotraining & performance training met succes afgerond aan de Academie voor Lichte Muziek in Lelystad, een certificaat behaald bij de Complete Vocal Technique Summercourse in Helsinki en ze heeft als actieve  deelnemer een Masterclass Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolyn gevolgd.

 

Leer alle geheimen van zangtechniek kennen voor nog geen 70 euro!

In de video’s en lesmateriaal leert ze u stap voor stap de vele onderdelen van de Complete Vocal Technique, waaronder een goede basis, de vele technieken van het zingen en super veel handige tips. Aangezien ze veel vragen krijgt over auditie doen en podiumangst heeft zij deze onderdelen ook in de cursus verwerkt. Reken af met podiumangst zodat je een goede auditie kunt doen. Een cursus waar je je leven lang plezier van kunt hebben. Voor nog geen 70 euro gaat voor u een nieuwe wereld open. Klik op onderstaand plaatje om meer te weten te komen over deze online zangtraining.

 

Veel succes, je zult er geen spijt van hebben, en laat het even weten wanneer ik je kan bekijken bij The Voice, bij X Factor of Idols.

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.