Zelf muziek maken, goed voor het brein

Muziek doet iets speciaals met je hersenen. Dr. Erik Scherder is een specialist op het gebied van hersenwerking, we kennen hem van televisieuitzendingen. Scherder geeft veel lezingen over het gezond houden van je brein en het vertragen van dementie en Alzheimer.
Zijn boodschap: zelf muziek maken doet wat met je hersenen, je krijgt een beter empatisch vermogen. Dat betekent dat je je beter kunt inleven in een ander, zodat je de emoties beter begrijpt. Daardoor kun je beter communiceren. Wanneer je niet empatisch bent praat je langs elkaar heen, of er kunnen ruzies ontstaan.

Groei van verbindingsbalk

Voor oudere mensen is zelf muziek maken ook fantastisch omdat is aangetoond dat de verbindingsbalk tussen beide hersenhelften groeit. En dat is essentieel, want bij dementie en Alzheimer is die verbindingsbalk de eerste die gaat haperen, waardoor de twee hersenhelften niet meer goed kunnen samenwerken. Wat ingewikkelde opdrachten kunnen dan niet meer worden uitgevoerd, het leren van dingen wordt gehinderd. Muziek kan dus een mooie oplossing zijn om wat langer bij de tijd te blijven.

Leer spelen
Het maakt voor die ontwikkelingen in je hersenen totaal niet uit of je nu klassieke muziek gaat beoefenen, of dat je iets moderns gaat spelen. Het belangrijkste is dat je inderdaad die muziek gaat leren spelen. Zelf muziek maken is zelfs levensverlengend. En het is nooit te laat om ermee te beginnen. Prof. Scherder speelt nu sinds 2 jaar viool, om ook zijn eigen brein scherp te houden.

Basisakkoorden zijn voldoende 

Pianospelen is bijvoorbeeld een mooie manier om muziek te maken. Het lijkt moeilijk, echter het aanleren van het pianospel kan op een vereenvoudigde manier, simpelweg door een aantal basisakkoorden te leren, waardoor je praktisch elke melodie die je op de radio hoort zou kunnen naspelen. En dat kan tegenwoordig ook door online een toegankelijke en simpele piano cursus te bestellen.
Je ontdekt dan best wel snel hoe je zonder ervaring redelijk vlot en eenvoudig hele mooie liedjes kunt leren spelen.
Pianist Steven Pruis wilde zijn kennis van het vak delen en stelde deze cursus samen. Er zijn slechts 14 akkoorden nodig om bijna 95 % van alle liedjes te kunnen spelen, maar met 4 akkoorden kom je al een heel eind. Tientallen liedjes worden op deze manier eenvoudig gespeeld. Luister eens naar het pianospel van deze pianist en probeer je eens in te denken dat je over een tijdje misschien zelf zo mooi kan spelen.

Maak kennis met het PianoPro programma

 

Met deze video kom je vast al in de stemming. Het gemak waarop deze man die melodieen uit zijn piano tovert, onvoorstelbaar. Dat wil iedereen wel kunnen. Iets waar je je leven al van gedroomd hebt

Ontdek hoe je veilig binnen de muren van je eigen huis vrij snel de juiste technieken aanleert om te leren spelen. Met de cursus van Steven Pruis krijg je meer dan zeventig video’s waarop je kunt zien hoe je de mooiste melodieën zelf kunt leren spelen. Steven Pruis biedt een online cursus aan van 22 lesweken, en als je dat allemaal gevolgd hebt, weet je alles van het spelen van de mooiste melodieën.

Meer dan 20.000 mensen bestelden deze online cursus

Wat is het geheim achter deze methode? Steven licht een tipje van de sluier op. Je speelt bijna alle akkoorden met je linkerhand, de melodie speel je met de rechterhand en met twee handen maak je dan een liedje. Je kunt al onvoorstelbaar veel leuke liedjes spelen met slechts 4 akkoorden. Niet voor niets zijn er al meer dan 20.000 mensen die deze cursus al gevolgd hebben. Een van die cursisten was Gordon, die straks zijn nieuwe man gaat verrassen met zijn pianospel. Maar er zijn veel meer BN-ers die op die manier het pianospel onder de knie hebben gekregen. Zoals bijvoorbeeld Sonja Bakker.

Een online pianocursus is ideaal. Niet elke week er op uit naar de muziekschool, maar lekker thuis op je eigen tijd, tempo en zin leren piano spelen. Hoe lang staat die piano of keybord al onder het afdekzeiltje zonder dat je hem gebruikt? Een meubel dat er alleen staat om af te stoffen.

Positief effect op de hersenen
Leer de basisvaardigheden van het pianospel. In de helft sneller als dat je het leert op een school , dankzij een heldere methode. Dankzij een duidelijk stappenplan om te leren piano spelen. Ontdek de geheimen van bladmuziek.  Veel cursisten hebben spijt dat ze er niet eerder mee begonnen zijn, zoals Robin Leféber, een bekende DJ bij Radio 538. Zij vertellen dat ze blij zijn dat de cursus zo helder en overzichtelijk is. Mensen die vanaf het moment dat ze de cursus begonnen dagelijks aan het spelen zijn op de piano, met heel veel plezier. Die eindelijk begrijpen hoe het hele systeem in elkaar zit. Niet alleen ouderen bestellen deze piano cursus, ook leerkrachten van basisscholen die meer willen doen met muziek. Immers, de invloed van het beleven van muziek heeft een bijzonder positief effect op de hersenen, ook van kinderen die nog van alles moeten leren. Zelf muziek maken is en blijft fantastisch.

Vergelijk de prijzen met de muziekschool
Denkt u dat het duur is om zo’n online cursus te bestellen, dan heeft u het mis. Een pianoleraar vraagt vaak een bedrag van 30 euro per uur. Ga je dan een jaar naar pianoles, ben je al 1.560 euro kwijt. En de prijzen bij een muziekschool  schommelen rond de 1400 euro. Deze online cursus kost 37 euro in de maand, een cursus met instructievideo’s en ebooks, met heel veel oefeningen en de mogelijkheid om altijd via de email contact op te nemen met je online pianoleraar.

Slechts kennis maken voor 1 euro
Twijfelt u nog steeds? Deze week heeft Steven zelfs een scherpe aanbieding, en bevalt het niet, dan kunt u per maand opzeggen. En zet je door, na een jaar stopt je abonnementsgeld en daarna houd je nog levenslang toegang en contact met je online pianoleraar.

Deel je abonnement met anderen
En het abonnement kan gedeeld worden met je huisgenoten of je familie, je kunt ook samen het programma volgen en de kosten delen. Ook dat lukt je niet bij de muziekschool of bij de pianoleraar aan huis. Heb jij een keyboard met 60 toetsen, dan kun jevandaag nog beginnen. En dat zal u enthousiast maken, net als de 20.000 cursisten die u voorgingen.

U kunt de cursus in 1 keer betalen, of in termijnen, kijk verder onder de volgende knop.

PianoPro Programma

 

 

Post Author: meermuziekinhetleven

Meer muziek in je leven is een lijfspreuk. Muziek speelt een hele grote rol bij heel veel dingen. Het verandert je stemming, onmisbaar in het leven. Vandaar deze vrolijke website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.